Słuchajcie ziomki z centrum i południa, oczywiście inni też :wink:
planuję podróż z Gdańska w okolice Bukowiny Tatrzańskiej
wyjazd w piątek 20.00, dwa auta, 4 kilkuletnie dzieci
Mam takie warianty do zaaopiniowania na prośbę koleżanki z którą jedziemy
Z Gdańska do Centrum
I. Klasycznie A1 i 1 do Łodzi
II. Klasycznie 7 do Warszawy
Z Centrum na Południe
I. Z Łodzi A1 do Katowic potem klasycznie Kraków->Nowy Targ
II. Z Łodzi na Piotrków->Kielce->Kraków -> Nowy Targ
III. Z Warszawy siódemeczką do Krakowa i Nowego Targu
IV. Z Warszawy na Piotrków i dalej 1 Katowice->Kraków->NT
jak myślicie ? przy założeniu 24.00-okolice Centrum 5.00-Okolice Śląska 8.00-dojazd
Ja bym pojechala przez Łódz.
Ile razy jezdzilam z poludnia nad morze, prawie zawsze bylo to przez Łodz, nie Warszawe.
Potem Katowice, Krakow, Nowy Targ, i Bukowina.
krzynol, warianty I i I. Tylko z Częstochowy S1 i dalej obwodnicą wschodnią śląska, zjazd na A4 i dalej obwodnicą Krakowa i dalej "Zakopianką" na Nowy Targ. Wczesnym rankiem będziesz na miejscu. Daruj sobie "7" bo pełno fotoradarów, no chyba że chcesz uprawiać styl jazdy ECO.
krzynol, ja wybieram się też w te okolice tylko tydzień później (19 lutego). Ostatnie 3 lata jeździłem przez Warszawę, Piotrków, Kraków ale jednak tędy trzeba nadłożyć ok 100 km. Dlatego w tym roku jadę normalnie jedynką przez Łódź. Będzie to środek nocy także powinno być w miarę pusto. Nie wiem tylko jak taką podróż zniesie moja młodsza córka (2,5 roku). Na razie nagrywam bajki na nawigację
1. Można powdychać spalin z TIR-ów,
2. Zobaczyć Kraków,W-wę stojąc w korkach/światła
3. Jechać 2h dłużej
4. ...więcej grzechów nie pamiętam :diabelski_usmiech
skoro kolega krzynol palnuje wyjazd z domu w piątek o 20 to zaczym dojedzie do w-wy to o korkach w nocy nie ma mowy :szeroki_usmiech odnośnie tirów......to one są wszędzie :szeroki_usmiech
skoro kolega krzynol palnuje wyjazd z domu w piątek o 20 to zaczym dojedzie do w-wy to o korkach w nocy nie ma mowy :szeroki_usmiech odnośnie tirów......to one są wszędzie :szeroki_usmiech
Tylko, że S1 i A4 ma cały czas dwa pasy i TYLKO kilka fotoradarów, a na "7" jest ich pełno, dużo terenów zabudowanych i zaspanych nocnych policjantów.
Przy twojej jeździe ECO "7" jest wystarczająca, ale jak ktoś chce trochę szybciej pojechać to "7" nie jest trafionym wyborem.
Tylko, że S1 i A4 ma cały czas dwa pasy i TYLKO kilka fotoradarów, a na "7" jest ich pełno, dużo terenów zabudowanych i zaspanych nocnych policjantów.
Przy twojej jeździe ECO "7" jest wystarczająca, ale jak ktoś chce trochę szybciej pojechać to "7" nie jest trafionym wyborem.
juz nie wspomne o Twojej Eco jazdy.... :diabelski_usmiech a odnośnie tych fotoradarów to gdzie Ty ich tyle widziałes na 7, bo juz 2 raz piszesz.....a z W-wy do krakowa tylko w raszynie i radomiu cos tam cyka - reszta to atrapy
[ Dodano: Pią 12 Lut, 10 12:26 ]
jak tam pogoda na południu i w centrum?
za parę godzin ruszamy, a u nas biało i cały czas pada
słyszałem że wczoraj 1 w okolicy świecia stała
dobra znikam z netu, dzięki wszystkim
jak doajadę to opiszę
[ Dodano: Sob 13 Lut, 10 15:19 ]
dobra podsumowanie:
wyjazd z gdańska 22.00
dojazd do bukowiny tatrzańskiej(gliczarów górny) 8.30
w tym jakieś 1,5 h postojów
czyli czas jazdy 9h - jak dla mnie rewelacja